iFixit otkriva da Apple (ni)je ojačao iPhone 6 Plus

Jedan od učesnika na sajtu Reddit objavio je da je Apple možda učvrstio iPhone 6 Plus kako bi smanjio mogućnost savijanja telefona. Međutim, ova se informacija ispostavila kao netačna. Korisnik sajta Reddit napisao je da je njegov novi telefon 21 gram teži od telefona njegove supruge, koji je kupljen ranije, što je isticao kao dokaz da je telefon ojačan.

iFixit ovoga puta nije, u svom stilu, rasturio telefon, već je samo izmerio novi iPhone 6 Plus i onaj koji je kupljen prvih dana prodaje. Ispostavilo se da je novi teži svega 0,8 grama, što ulazi u normalne granice odstupanja. Sigurno da bi korisnici bili zadovoljni kada bi Apple ojačao iPhone 6 Plus, mada ostaje pitanje koliko se zaista desilo slučajeva savijanja telefona.

Kada se Apple poslednji put oglasio povodom ovogo pitanja, rečeno je da je bilo prijavljeno samo deset slučajeva. Svakako da je broj nešto veći, ali se ne može reći da je problem toliko veliki koliko su pokušali da predstave oni koji su svakodnevno na YouTube postavljali snimke kako silom savijaju iPhone 6 Plus.

Izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − 3 =