Ima li kraja: Blekberi izgubio 965 miliona dolara

Kompanija Blekberi, koja je ranije ove nedelje prodata za 4,7 milijardi dolara, objavila je da je zabeležila gubitke od 965 miliona dolara u drugom kvartalu.

Blekberi je izgubio trku na polju pametnih telefona od Epla, Samsunga i drugih kompanija koje se oslanjaju na Android. Nekada dominantan na tržištu, Blekberi danas sve više gubi udeo na tržištu i taj trend se ne zaustavlja, pokazuju najnoviji izveštaji.

Ipak, generalni direktor Blekberija Torstan Hens kaže da je Blekberi i dalje finansijski snažna kompanija sa 2,6 milijardi dolara i bez duga.

Prošle nedelje svetom je odjeknula vest da je kompanija Blekberi pronašla kupca i da će biti prodata za 4,7 milijardi dolara.

Grupa Ferfeks, najveći akcionar kanadske kompanije i potencijalni kupac, zasad je potpisala samo pismo o namerama, u kome se navodi da je prva na redu kontrola.

“Volstrit džornal” ističe da je u tom dokumentu praktično piše “kupićemo vašu kuću od milion dolara koja se ruši, ali ne dok je ne prečešljamo, uzgred, možda i nemamo novca da je skroz kupimo”.

Izvor: Kamatica

Related Post