Instagram ipak neće slati obaveštenja svaki put nakon screenshota

Iako se prethodno pojavila informacija kako će Instagram svaki put kada napravite screenshot unutar aplikacije dok gledate nečije fotografije tu osobu o tome obavestiti, pojasnili su o čemu je reč i saopštili kako se to neće desiti svakog puta, piše Mashable.

Obaveštenje o tome kada je neko napravio screenshot dobićete samo u slučaju kada je fotografija ili video deo Instagram Direct opcije i poruke koja će nakon 24 sata biti izbrisana, zajedno sa svim elementima poslatim u poruci.

Instagram je objavio kako ćete dobiti notifikaciju kada neko pokuša da napravi screenshot vaše poruke. S jedne strane su to mnogi oduševljeno dočekali, jer će na taj način znati ko ih pokušava “prevariti”, a u isto vreme objava je izazvala popriličnu konfuziju, jer mnogi nisu shvatili u kojem će se trenutku i za koji “screenshot” dobiti notifikacija.

Instagram je naime nedavno najavio uvođenje mogućnosti slanja privremenih poruka po uzoru na Snapchat koji ovu opciju ima već odavno.

Neki korisnici su obaveštenja o screenshotovima tih poruka pogrešno protumačili pa su pomislili da to važi za sve vrste objava na Instagramu.

“Nakon što snimite fotografiju ili video, kliknite na strelicu kako biste ih poslali privatno. Možete ih poslati pojedincu, grupi ili oboma istovremeno. Pošaljite šta god želite. Međutim, za razliku od drugih direktnih poruka, ove fotografije i videi će nestati iz inboxa vaših prijatelja nakon što ih pogledaju. Videćete ako su ih pogledali dva puta ili ako su uradili screenshot poruke”, napisali su iz Instagrama.

Izvor: b92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + thirteen =