Instagram se ponovio – prvi put posle 2 godine

Instagram je popularan servis za deljenje fotografija i podaci govore da ima preko 300 miliona korisnika. Pod pritiskom konkurencije (uglavnom VCSO Cam-a), najzad je objavio novu verziju svoje aplikacije, i to posle dve godine, koja sadrži nekoliko noviteta od kojih je najvažniji dodatak – pet novih filtera.

Slumber, Crema, Ludwig, Perpetua i Aden su nazivi novih filtera koji daju “suptilne promene” vašim slikama i realističnijji izgled, za razliku od prethodnih filtera koji su drastično naglašavali razlike.

inst1

Poenta je u tome da su prethodnih 19 filtera već svima bili prepoznatljivi pa im je bilo potrebno malo osvježenja. I tako su se pojavili novi filteri koji će krasiti vaše nove fotografije, a takođe, poznato je da osim predefinisanih filtera imate mogućnost ručnog uređivanja fotografija, za one s malo više znanja i strpljenja.

Možda je važno da se napomene da meni za izbor filtera ima nešto izmenjeni dizajn pa ćete tako od sada videti zamućenu sliku u samom meniju kako bi dobili utisak kako će vaša slika izgledati.

inst

Uz filtere Instagram je objavio i novi alat za perspektive koji ide ruku pod ruku s drugim alatima za kropovanje fotografija i ravnanje istih, komentari se sada pojavljuju u realnom vremenu i od sada je moguće dodati usporene video snimke.

Sve mogućnosti dostupne su ako ažurirate svoju postojeću Instagram aplikaciju na iOS ili Android uređajima.

Izvor: B92

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − four =