Internet Explorer 11 i dalje ima više korisnika nego Chrome i Firefox

Korisnička baza Internet Explorera 11 raste ovih dana, jer statistika za novembar 2014. godine potvrđuje da se više korisnika drži ovog podrazumevanog Windows browsera, umesto da instalira novi. Istraživačka kompanija Net Applications tvrdi da je Internet Explorer 11 sada najpopularniji desktop browser na svetu, ali i da ovaj browser pridobija sve više korisnika, tako da se distanca između IE i rivala povećava svakog dana.

U ovom trenutku, Internet Explorer 11 se koristi na 25,49 odsto desktop računara (povećanje sa 24,05 odsto iz prethodnog meseca, odnosno sa 16,78 odsto u julu ove godine). Ovo znači da je Internet Explorer 11 instaliran na svakom četvrtom desktop računaru. Na drugom mestu, po popularnosti, nalazi se Interne Explorer 8 sa 15,11 odsto. Potom slede Google Chrome sa 11,25 odsto i Mozilla Firefox 32 sa 5,99 odsto.

Microsoft svakako ima razloga za zadovoljstvo ovim rezultatima, posebno što je Internet Explorer 11 sada dostupan na svim modernim operativnim sistemima i mogao bi biti bitan katalizator za migraciju sa starijih Windows verzija na novije. Internet Explorer 12 se očekuje sredinom 2015. godine, kao deo Windowsa 10, a očekuje se da će ovaj browser biti jedna od najvećih izmena Microsoftovog pregledača i u dizajnerskom i u funkcionalnom smislu.

Izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 2 =