iOS 10 već na trećini kompatibilnih uređaja

Apple-ov novi iOS 10 operativni sistem je tu tek nedelju dana, a podsetićemo da je prvi put predstavljen na WWDC konferenciji da bi nakon toga prošao sada već uobičajen niz beta verzija. Ipak, operativni sistem je već zauzeo veliki deo korisničke baze. Od ukupnog broja iPhone, iPad i iPod touch uređaja koji su kompatibilni sa iOS 10 platformom, ona se nalazi instalirana već na trećini njih.

Kompanija iz Kupertina je uvek bila dobra kada je u pitanju instalacija novih iteracija iOS platformi, jer za razliku od Androida, operateri i OEM partneri nemaju mogućnost da intervenišu tokom objave. Kako Apple sam dizajnira svoj hardver i koristi zatvorenu platformu, onda su i mogući ovakvi rezultati.

Početkom ovog meseca, Apple je objavio da je gotovo devet od deset uređaja kompatibilnih sa iOS9 platformom, pokretalo ovaj operativni sistem. Sa stopom usvajanja od 33,64 posto za samo nedelju dana, može da se kaže da su vlasnici iUređaja brzo preuzeli novi iOS 10, iako se čini da postavljeni rekord iOS9 platforme od 66 posto za dve nedelje teško može da se stigne.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + 1 =