iPhone SE neće biti dovoljan da zaustavi pad prodaje u drugom tromesečju

Faktor Apple-ovog novog 4-inčnog telefona funkcioniše u početku sasvim dobro. Kompanija je primila 3,4 miliona narudžbi samo u Kini, a očekuje se prodaja između četiri i pet miliona jedinica tokom drugog tromesečja. Pristupačnija cena služi kao dobar faktor kod odvlačenja kupaca od Android uređaja, pa se mali uređaj može smatrati kao uspeh.

Međutim, izvori iz lanca snabdevanja upozoravaju da prodaja iPhone SE modela neće moći da prevaziđe očekivani pad prodaje od 11 procenata u drugom tromesečju.

“Isporuke novog telefona neće moći da nadomeste pad isporuka iPhone 6s i 6s Plus uređaja” poručuju izvori iz lanca snabdevanja. Jedan od mogućih razloga za ovakav razvoj situacije ima veze sa iPhone 6 i 6 Plus telefonima, jer je Apple u 2014. godini imao problema da uskladi snabdevanje sa potražnjom nakon same objave novih telefona, pa je dobar deo prodaje nehotice odložen za januar. Sve to je rezultovalo veoma visokim rezultatima prodaje koje su prikazane za 2015. godinu, pa je sada tako nešto veoma teško nadmašiti.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 − 2 =