Iskoristite stari telefon

Možda vaš stari model telefona nema dovoljno memorije, jak procesor i naprednu kameru, ali i takvog ga možete iskoristiti na više načina.

Medija kontroler

chromecast

Većina proizvođača televizora imaju posebne aplikacije za smart telefone kojima možete upravljati putem telefona. Tu je i Chromecast uređaj koji se stavlja u televizor i kojim se upravlja preko Androida.

Sigurnosna kamera

cam1

Postoji nekoliko aplikacija koje će pretvoriti vaš telefon u sigurnosnu kameru. Jedna od najpraktičnijih je IP Webcam preko koje možete da sa bilo kog drugog uređaja pristupite kameri na tom telefonu ili tabletu.

Prozor u svet

earth

Za ljubitelje digitalnih ramova i sličnih uređaja stari tablet može da posluži i u tu svrhu, a uz pomoć besplatne aplikacije EarthCam dobićete svoj prozor u svet. Ova aplikacija prikazuje poznate svetske lokacije kako izgledaju u tom trenutku.

Pomozite u naučnom radu

boinc

Potrebno je da preuzmete BOINC aplikaciju, izaberete koje istraživanje želite da pomognete i označite kako se resursi vašeg uređaja mogu koristiti u te svrhe. Dokle god je vaš uređaj priključen na internet, naučnici iz celog sveta mogu da koriste njegov procesor.

Igračka za decu

Little boys playing on smartphone

Tablete i telefone možete da zaključate na posebne profile i tako ograničite njihovo korišćenje. Na taj način možete ih dati deci da uče preko njih i igraju se, a da ne brinete o tome da će doći do neprimerenog sadržaja.

Bežični trekped za računar

pc

Kako biste povezali računar i telefon, potrebno je da preuzmete Gmote 2.0 na oba uređaja i zakačite se na Wi-Fi mrežu. Kada ih sinhronizujete, telefon ćete moći da koristite kao mobilni trekped i uz pomoć njega upravljate računarom.

Izvor: Blic.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × two =