Iskoristite tajne Android i iPhone kodove

iPhone je “zatvoren sistem” i ne možete da mu promenite sve što biste poželeli, posebno u odnosu na Android telefone, ali imamo jedan novi trik za vas – ukucajte kod *3001#12345#*koristeći klasičnu iOS tastaturu tj. brojčanik. Nakon ukucavanja koda pritiskajte taster za uključivanje/isključivanje telefona dok se na ekranu na pojavi “slajder”. Umesto da iskoristite “slajder” za isključivanje telefona pritiskajte “Home” taster dok se ne pojavi početni, odnosno “Home” ekran. Tad ćete videti promenu.

Umesto tačkica za jačinu signala sad možete da koristite oznake u decibelima. Ako želite da vratite tačkice, uradite isto što ste uradili da dobijete decibele.

Da biste videli IMEI broj svog iPhone uređaja ukucajte *#06#, a kod *#33# će vam pokazati koje od usluga vašeg mrežnog operatera trenutno koristite.

Što se Androida tiče IMEI ćete proveriti na identičan način, ali je priča o kodovima nešto komplikovanija, jer svaki proizvođač ima neke svoje kodove za prikazivanje, aktivaciju i deaktivaciju usluga. Ipak, uz pomoć univerzalnog koda*#*#4636#*#* možete da proverite konfiguraciju baterije, Wi-Fi i drugih opcija, a uz kod*#*#1472365#*#* možete da proverite Google Calendar.

Izvor: Mondo.rs

 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + 12 =