Ispravka problema sa baterijom na Facebook-u zahteva samo reset aplikacije?

Korisnici se često žale da Facebook i Facebook Messenger mobilne aplikacije troše previše baterije. Obe aplikacije konstantno traže vezu, ali to nije neuobičajeno ponašanje jer mnoge aplikacije traže isto. Međutim, ove aplikacije troše previše baterije. Stvari postaju mnogo gore kada je aplikacija pokrenuta, jer pojedini korisnici prijavljuju da se tada troši po jedan procenat baterije svakog minuta.

Kompanija je priznala ovaj problem i otkrila kako može da se reši. Ne treba da naglašavamo da je potrošnja od jedan procenat na svaki minut prevelika, a to je posebno problematično za današnje smartfone čija baterija traje jedan dan. Šef Facebook Messengera Dejvid Markus je istakao da je svestan brojnih izveštaja i priznao problem sa baterijom koji aplikacija ima.

On je međutim otkrio da ukoliko bi korisnici samo resetovali aplikaciju, primetili bi da je problem rešen. Dakle, iz Facebook-a poručuju svima koji se susreću sa prevelikom potrošnjom baterije da trebaju samo da na silu zatvore aplikaciju i ponovo je pokrenu i problem je rešen.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post