Iz Samsunga tvrde da Galaxy S7 nema problema s baterijom

Nakon brojnih prijava o pregrevanju i eksplozijama Samsungovog pametnog telefona Galaxy S7, iz kompanije tvrde da nema razloga za brigu.

U saopštenju koje je objavljeno navodi se da nisu zabeleženi unutrašnji kvarovi baterija Samsunga Galaxy S7, ali da su registrovana spoljašnja oštećenja.

“Samsung stoji iza kvaliteta i sigurnosti i među 10 miliona uređaja u SAD-u nije bilo potvrđenih slučajeva kvara baterije. Međutim, ustanovili smo brojna spoljašnja oštećenja. Sve dok Samsung nije u mogućnosti da pregleda uređaj, nemoguće je utvrditi pravi uzrok bilo kakvog incidenta”, stoji u saopštenju.

Muškarac iz Winniepega prošle sedmice je za CTV News kazao da je Galaxy S7 počeo da mu se zagreva u džepu i da je eksplodirao čim ga je izvadio.

Galaxy S7 i Edge telefoni su već duže vreme na tržištu i šanse da neki od tih telefona imaju ozbiljne probleme s baterijom su prilično male. Podsećamo, problemi s baterijom Note7 telefona pojavili su se već nakon nekoliko meseci, a iako su iz Samsunga objavili izvinjenje, nisu navedeni uzroci problema, ali je istaknuto da će provesti pažljivu istragu.

Izvor: b92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × one =