Kako brzo napuniti pametni telefon?

Evo par jednostavnih saveta koji vam mogu pomoći da brzo napunite telefon. Savetu su jednostavni te ih svi mogu primeniti.

Napuštate dom ili posao za 20 minuta, a baterija vašeg telefona je na na “izdisaju”? Po glavi cam se mota ideja da napunite telefon što je više moguće za tih 20 minuta, ali kako?  Evo nekoliko brzih i jednostavnih saveta koji vam mogu pomoći da ostvarite tu ideju. Ovi saveti se uspešno mogu primeniti na Android, Windows Phone i iOS uređaje.

Koristite dobar, odnosno jak punjač

pasted image 8

Jedan bržih punjača je upravo onaj od iPad-a. Zašto njega ne biste koristili za svoj iPhone? Primera radi, ako koristite klasičan punjač, iPhone 6 modelu treba oko 3 sata da se napuni. Međutim, ukoliko koristite punjač od iPad-a, iPhone 6 će biti pun za 2 sata.

Isti slučaj je i kod Android uređaja. Ukoliko koristite jače punjače, one od tableta čije su baterije većeg kapaciteta, kao i one sa većom voltažom, vaš Android telefon će se svakako brže napuniti.

Ako vas brine to da li će jači punjači naškoditi vašoj bateriji, to jednostavno nije tako.

Postavite telefonu “Airplane” režim

airplanemode

Postavljanjem telefona u režim “letenja avionom” tokom punjanja on se brže puni jer ne troši svoju energiju na WiFi, 3G, Bluetooth i slično. To koliko je efikasno puniti telefon dok je on u “Airplane” režimu, govori činjenica da mu treba skoro diplo manje vremena da stigne do 100%.

Izvadite telefon iz futrole

pasted image 7

Gumene futrole ili one tkanane jednostavno greju telefon. A kada se telefon zagreje, on više ne funkcioniše normalno. Dakle, “raskomotite” telefon, smestite ga tamo gde nije previše vruće, znači ne ispod jastuka, i povežite ga sa punjačem.

Ne koristite telefon dok se puni

usb-wall-charging-iphone

Naravno da ćete telefon napuniti brže ukolliko ga ne koristite. Znamo, nije lako odvojiti se od telefona kada vam je potreban, a baš tada mu i nestane “đusa”. Ipak, ako želite da iskoristite što manje vremena kako bi se telefon što brže napunio, naš savet vam je da ga ostavite na punjaču da obavi svoje.

Izvor: Pametni telefoni.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 15 =