Kako da povećaš prikaz na ekranu Androida

Hoćeš da vidiš neki sitan tekst, da pogledaš nešto izbliza, prebrojiš piksela – ništa lakše, evo kako da uveličaš deo displeja na Androidu!

Svi Android telefoni sa verzijom softvera 4.2.2 i novijom, a takvih je, srećom, najveći broj, imaju opciju “Magnification“, odnosno “Uvećanje” dela displeja kako bi se neki sadržaj lakše ili bliže video. Potrebno je da odeš u “Settings“, odnosno “Podešavanja“, zatim u “Accessibility” tj. “Pristupačnost” i uđite u opciju “Magnifications” iliti “Uvećanje“, odnosno “Pokreti za uvećanje” na nekim Android uređajima.

U tom meniju otkači poslednju pomenutu opciju i aktivirana je mogućnost uveličavanja displeja Androida koji koristiš. Da bi se koristila ova opcija potrebno je tapnuti triput brzo bilo koji deo displeja i on će se uvećati. Trostruki tap sa zadržavanjem prsta nakon trećeg tapa na displeju aktiviraće opciju uveličanja sa klizanjem po njemu – biće moguće prevlačenjem doći do svih delova displeja. Kada aktivirate uveličavanje trostrukim tapom i ne zadržite prst na ekranu nakon trećeg tapa, sadržaj možete prikazivati korišćenjem dva prsta – pritisnite ekran i klizajte.

ekran1

Na raspolaganju vam je i opcija dodatnog uveličavanja sadržaja koristeći dodir tri prsta odjednom – pritisnite ekran s tri prsta i širite ih za uveličavanje ili skupljajte za umanjenje.

izvor: Mondo

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × three =