Kako instalirati srpski jezik na Android telefon?

Pogledajte kako da instalirate bilo koji jezik na svom Android uređaju!

Ovo je malo starija tema, no i dalje je aktuelna u situacijama kada na svom telefonu imate CustomROM koji nema srpski jezik. Takođe, nedostatak nekih balkanskih jezika se može desiti ako je vaš telefon pravljen za neki drugi kontinent, a ne za Evropu.
Da biste svoj telefon “preveli” na srpski, odradite ovaj jednostavan proces koja zahteva samo root.

1. Preuzmite aplikaciju “MoreLocale2” sa ovog LINKA.

2. Kada se aplikacija preuzme, startujte je i na listi pronađite jezik koji želite da instalirate.

3. Ukoliko ga ima na listi jednostavno dodirnite na njega i jezik Android-a na vašem telefonu će biti promenjen. U suprotnom odradite sledeće:

4. Dodirnite na tri tačkice u gornjem desnom uglu, zatim u padajućem panelu dodirnite “Add Locale

5. Zatim u iskakajućem prozoru treba da podesite željeni jezik. U našem slučaju srpski. U  produžetku naslova “label” unesite “Srpski”.

6. U produžetku naslova “Language” imate taster “ISO639”. Dodirnite na njega i sa priložene liste izaberite “Serbian” jezik.

7. U produžetku naslova “Country” imate taster “ISO3166”. Dodirnte na njega i sa priložene liste izaberite “Serbia” lokaciju.

8. Kako bi ste dodali srpski jezik, samo dodirnite na taster “Add” koji se nalazi ispod svih prethodno promenjenih informacija u okviru iskakajućeg prozorčića.

9. Sada, kao prvi na listi nalaziće se ručno unešen srpski jezik. Kako bi ste telefon preveli, dodirnite na njega. Ukoliko prethodno niste odobrili pristup root-u, aplikacija More2Locale će vas zapitati da li želite da pomoću superkorisnika odobrite pristup. Vi naravno to i učinite.

Izvor: PametniTelefoni.rs

Related Post