Kako je YIFY dobio ime?

Nekoliko godina YIFY je bio najveći neprijatelj Holivuda i najprepoznatljiviji piratski brend. Interesantno je da je oduvek ostajalo misterija šta su ova četiri slova značila? Sada je skinut veo tajne, pošto je sud na Novom Zelandu otkrio ime osnivača grupe.

2010. godine je nova piratska grupa počela da osvaja internet. Zaobilazeći takozvanu “scenu”, YIFY je svoje radove objavljivao direktno na torentima. Kasnije je YIFY promenio ime u YTS i pokrenuo sopstveni torent sajt na kome su objavljivani najnoviji filmovi visokog kvaliteta. Kako su godine prolazile sakupili su veliki broj sledbenika, ali se čitava priča završila naglo u oktobru prošle godine. Holivudski izvori su pratili trag osnivača YIFY grupe i podneli višemilionsku tužbu na Novom Zelandu. To je značilo kraj YIFY i YTS grupe ali slučaj nije nikada dospeo pred sud, jer su se obe strane nagodile van suda, očuvajući tako identitet jednog od ključnih ljudi grupe van javnosti. Međutim, ne zadugo.

Sud na Novom Zelandu je potvrdio identitet osnivača grupe za lokalni Sunday Star Times. Tako smo saznali da developer star 23 godine pod imenom Yiftach Swery stoji iza grupe YIFY. Nakon ovog otkrića potpuno je jasno kako je grupa dobila ime.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =