Kako Microsoft uklapa Windows 10 i Android telefone u savršenu sinhronizaciju?

Microsoft zaista radi na tome da WIndows 10 i Windows 10 Mobile budu u sinhronizaciji, nudeći funkcije koje omogućavaju korisnicima dve platforme kako bi iskoristili prednosti sličnog izgleda i osećaja operativnog sistema.

U isto vreme u Microsoftu pokušavaju da privuku i korisnike Androida na svoju platformu. Kako bi to učinio, Microsoft se fokusirao na slične funkcije sinhronizacije koje su moguće uz pomoć Cortane, kompanijinog ličnog asistenta koji je kročio i van Windowsa i sada je u beta fazi dostupan i za iOS i Android. Cortana na Androidu i iOS platformi je deo većeg plana koji na kraju donosi Windows 10 i uređaje koji pokreću druge verzije operativnog sistema u sinhronizaciji, što je važno dostignuće za budućnost platforme.

Windows 10 build 14316 dolazi uz funkcije Cortane koje omogućavaju korisnicima Androida da iskoriste prednosti sinhronizacije koje nudi lični asitent, uključujući i obaveštenje o bateriji. Osim toga, tu je i nova funkcija “find my phone” koja će zvoniti ukoliko izgubite uređaj iz vida ili nemate dovoljno vremena da ga tražite.

Isti build je takođe doneo pravce mapa koji mogu da se podele širom svih uređaja a sve što treba je da kažete Cortani da vam pokaže pravac do određene tačke. Kako bi iskoristili ova poboljšanja, Cortana 1.5 treba da bude instalirana na vašem Android telefonu.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 2 =