Kako obrisati sve podatke u mobilnom telefonu

U slučaju da nekom poklonite ili prodate telefon, sigurno ne biste voleli da novi vlasnik s telefonom dobije i vaše lične podatke.

Tri najpopularnija operativna sistema imaju sličan način uklanjanja podataka.

Pre brisanja prebacite podatke na novi telefon, računar ili ih sinhronizujte sa nekim od naloga na internetu. Treba uzeti u obzir da sinhronizacija nije ista za sve aplikacije, poput WhatsApp i Vibera, ukoliko želite da sačuvate poruke sa njih, koristite posebne programe sa čuvanje ili njihov sistem sinhronizacije.

Kada se odlučite na brisanje podataka iz telefona, budite stoprocentno sigurni jer posle ovog poteza nema povratka informacija.

Android Interfejs nije identičan kod svih uređaja, ali princip je isti. Kada pronađete ikonicu podešavanja, potrebno je da uđete u “Backup & reset” i odštiklirate “Automatic restore”. Nakon toga klinkete na “factory data reset” i potvrdite željenu radnju.
Windows Phone Iako postoji nekoliko proizvođača, Microsoft je bio veoma izričit u načinu korišćenja njihovog Window Phone operativnog sistema, pa je princip svuda indentičan. Potrebno je da uđete u “settings” pronađete opciju “about” gde će vam se ponuditi “reset your phone”. Tako telefon vraćate na fabrička podešavanja.
iOS
Fabričko brisanje podataka je podeljeno na šest kategorija. Izaberete “settings”, pa “general” i dođete do taba “reset”. Kako biste izbrisali sva podešavanja i podatke potrebno je da izaberete “Erase All Content and Settings”.

Related Post