Kako sakriti broj prilikom pozivanja!?

Želite da pozovete nekog a da se njemu na telefonu ne prikaže vaš broj!? Nije problem, evo šte je potrebno da uradite da biste uputili anoniman poziv.

Od kako postoje mobilni telefoni korisnici svih mrežnih operatera su u mogućnosti da sakriju svoj broj prilikom pozivanja. Međutim, malo njih zna da je to izvodljivo. Doduše, pojavljivanjem pametnih telefona to je znatno lakše.

Ako izuzmemo mts mrežnog operatera, VIP i Telenor mrežni operateri do skorije nisu imali kôd putem kojeg se mogao sakriti broj sa kog se poziva. Nekada je svaki VIP i Telenor korisnik bi pre poziva morao da u podešavanjima telefona, tačnije u podešavanjima poziva, podesi da njegov broj bude anoniman.

Budući da gotovo svaki Android uređaj danas dolazi sa srpskim jezikom, ne možemo reći da je to težak posao. Pristupi se podešavanju, uloži malo truda i vremena da se pronađe opcija, štiklira se i gotovo. No, zahvaljujući jednom univerzalnom kôdu, anonimno pozivanje je postalo još lakše.

Nekada je samo mts podržavao skrivanje broja kôdom, danas svi mrežni operateri to podržavaju i koriste univerzalan kôd #31#. Pre pozivanja korisnik treba uneti kôd #31# pa odmah potom u produžetku nastaviti željeni broj. Poziv bi odprilike izgledao ovako: “#31#0661234567”.

Treba napomenuti da u podešavanjima poziva i dalje postoji opcija koja omogućava skrivanje broja prilikom pozivanja, međutim dok je ta opcija aktivna svaki poziv će biti sa skrivenim brojem. Za individualne anonimne pozive predlažemo da koristite kôd. Takođe, kada osoba koju pozivate pogleda u telefon na ekranu će biti ispisana poruka “private number” tj. privatan broj ili nepoznato umesto broja telefona.

Izvor: Pametni telefoni.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × one =