Kako se plaća PayPal nalogom?

Neke zanima da li moraju da prebace novac na PayPal pre plaćanja, neke kojom valutom plaćati, u suštini – kako?

Da biste plaćali putem PayPal-a, dovoljno je da imate novac na kartici. Nakon što na sajtu na kojem kupujete prođete kroz klasičnu formu za kupovinu i odaberete PayPal kao način plaćanja (umesto kartica i ostalih sistema), otvara se PayPal-ova stranica za autorizaciju plaćanja.

Ovo obavezno proverite! Vaše PayPal login podatke ne ostavljajte nigde osim na PayPal stranicama. Lako ćete u URLu videti da ste na PayPal-u i https stranici. Na samoj stranici nalaziće se kompletan opis transakcije sa leve strane i login forma sa desne, a biće potrebno da se ulogujete vašim nalogom i potvrdite plaćanje.

Kada se plaćanje obavi, bićete vraćeni na stranicu trgovca od kojeg ste kupili robu ili uslugu. Nakon toga PayPal će vam poslati email obaveštenje o transakciji. Dakle, novac će biti povučen direktno sa kartice, proverite pre kupovine da li imate sredstva u neophodnom iznosu.

paypal

Ako imate više kartica povezanih sa PayPal nalogom, u bilo kojem trenutku možete promeniti default karticu za plaćanje.

Kao što je već napomenuto, na PayPal-u postoje i recurring ili plaćanja koja se periodično i po automatizmu ponavljaju. Ovo su pretplate poput mesečnog plaćanja za korišćenje nekog web sajta, igre i sl. Obratite pažnju da li je plaćanje označeno sa recurring jer će Paypal nakon isteka perioda (može biti nedeljno, mesečno, godišnje – kako god je trgovac podesio) da vam naplati iznos. U samom pregledu PayPal naloga i nakon inicijalnog plaćanja možete filtrirati prikaz i videti sva plaćanja koja su zakazana i deaktivirati pretplatu za svako pojedinačno plaćanje.

paypal1

Pored plaćanja roba i usluga, PayPal omogućava i slanje i prijem novca između pojedinaca, a sve što je neophodno je da osoba koja uplaćuje zna email osobe kojoj šalje novac (naravno, email kojim se ta osoba loguje na PayPal).

Slanje novca svodi se na odabir opcije Send Money, unos iznosa i potvrde transakcije. To je to, novac poslat.

Troškove transakcije može pokriti osoba koja novac šalje ili osoba koja novac prima (o tome odlučuje osoba koja novac šalje, odabirom odgovarajuće opcije) i ovo važi za individualne naloge. Prilikom kupovine od pravnih lica na PayPal-u, sve troškove snosi trgovac.

Izvor: Nova energija.net

Related Post

One Comment on “Kako se plaća PayPal nalogom?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − five =