Kako u pozadini slušati muziku sa YouTube aplikacije na Android telefonu!

Evo jednog uputstva koje će vam pomoći da podesite YouTube aplikaciju kako bi ste mogli da slušate muziku dok nešto drugo radite na telefonu. Dakle dok muzika sa YouTube aplikacije ide, vi ćete moći da igrate igricu, surfujete internetom, fotkate ili dopisujete. Naravno, bez problema možete zaključati telefon i spakovati u džep dok se plejlista sa YouTube-a bez ikakvog prekidanja reproduktuje.

Korisnici Android platforme nisu navikli na bilo kakvo uskraćivanje ili limitiranje, samim tim nemogućnost da nešto drugo rade na svom telefonu dok slušaju muziku na YouTube-u ih mnogo nervira. Srećom, postoji način koji svim root-ovanim korisnicima omogućava da zaobiđu ovu Google-ovu barijeru.

Barijera je tu kako bi se YouTube Music Key servis zaštitio i načinio korisnim. Zamislite da sve opcije i usluge sa novog YouTube Music Key pretplatičnog servisa budu dostupne na običnoj YouTube aplikaciji. Da li biste se u tom slučaju pretplatili na YT Music Key? Naravno da ne biste bacali novac uzalud, kada bi vam to sve bilo besplatno.

Kao što smo rekli, pronađen je način da se YouTube koristi i u pozadini. Programer Pyler je nakon dugih pokušaja uspeo da zaobiđe sve barijere i kreira Xposed modul. Sve što vam je potrebno je root-ovan telefon.

Ako ste zabrinuti da li će sve ovo pokvariti vaš telefon, mi ćemo vam reći sledeće: “pažljivo pratite priložena uputstva i opustite se jer ćete uskoro zakoračiti u svet izvan zidina”.

Xposed Instaler

A sada, ako ste se malo oslobodili i rešili da započnete ovaj krajnje jednostavan i lak proces, bilo bi dobro da počnemo sa Xposed installer aplikacijom. Obzirom da se radi o Xposed modulu koji je kreirao Pyler, neophodno je da imate Xposed Instaler kako bi ste aktivirali modul. Ukoliko vam je Xposed Installer potpuno strana priča, posetite ovaj priloženi link i uz pomoć uputstva instalirajte Xposed Installer:

Aktiviranje modula

Verujemo da ste sa lakoćom uspeli da instalirate Xposed Installer. Ako jeste, možemo nastaviti dalje. Kao što je u više navrata spominjano, Xposed installer je aplikacija pomoću koje u svega nekoliko dodira aktivirate ozbiljne modifikacije. Znači, ni ovaj postupak neće biti ništa teži, samo ispratite sledeće korake:

1. Startujte Xposed Installer.

1

2. Dodirnite na kategoriju “Učitavanje” (market sa modulima)

2

3. Na vrhu kategorije “Učitavanje” imate malu lupica ikonu. Dodirnite na nju i pretražite modul  “YouTube Background Playback”.

3

4. Tokom pretrage na listi će se pojaviti “YouTube Background Playback” modul, dodirnite na njega.

4

5. Kada otvorite modul, primetićete tri naslova na vrhu ekrana:

  1. Description – Isečak koji se pri pristupanju modula prikazuje kao podrazumevani i pruža informacije o samom modulu.
  2. Versions – Isečak u kome imate taster za preuzimanje i informacije o novim dostupnim verzijama modula.
  3. Settings – Isečak u kome možete podesiti koji će se moduli izlistavati. Možete birati između:
  • Use global settings” podešavanja koja se koriste svuda u svetu
  • Stable” modul koji obično manjka sa novim opcijama
  • Beta” modul koji nekada ima neke sitne greške i experimenta

5

Ono što vi treba da uradite da bi ste preuzeli modul je da dodirnete na “Versions” naslov. U tom isečku dodirnete na tasteručitavanje”.

6. Po dodiru na taster “učitavanje”, modul će se preuzeti i automatski započeti sa instalacijom. Sve što treba da uradite je da dodirntete na taster “Instaliraj”.

6

7. Kada se modul instalira dodirnite na “Gotovoi vratite se na početni ekran aplikacije Xposed Installer.

7

8. Na početnom ekranu aplikacije Xposed Installer dodirnite na kategoriju “Moduli” (menadžer preuzetih modula)

9. U okviru kategorije “Moduli” imaćete sve preuzete module do sada. Ako su štiklirani onda su aktivirani, ako nisu štiklirani onda ih štikliranjem aktivirajte. Štiklirajte praznu kockicu u produžetku modula YouTube Background Playback.

10. Da bi modul bio aktivan neophodno je da restartujete telefon.

Izvor: Pametni telefoni.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × five =