Kako videti sakrivene fotografije vaših Facebook prijatelja!?

Evo kako da pregledate sakrivene fotografije vaših Facebook prijatelja. No, pogledajte kako da sprečite druge da pregledaju vaše sakrivene fotografije.

Svi smo mi nekada sakrili neku fotografiju sa naše vremenske linije na Facebook-u.  Razlog u suštini nije ni bitan, ono što je bitno je to da te fotografije i nisu toliko tajanstvene koliko smo mi mislili da jesu.

Kada vas neko označi i kada vi rešite da sakrijete tu fotografiju kako je niko ne bi video, dešava se to da je ostali ipak mogu pregledati jer ste vi označeni na njoj. Evo zašto se to dešava:

Kako pregledati skrivene fotografije

Facebook pretraga je svima olakšala da jedne druge praktično špijuniramo jer je “posmatramo” blaga reč. Dakle, u nekim situacijama iako niste prijatelj sa pojedinim ljudima moći ćete da pregledate njihove fotografije bez obzira što one imaju status skrivenih fotografija.

fb2

Jednostavnom pretragom “Photos of” pa ime i prezime vašeg Facebook prijatelja možete da pristupite bilo kojoj fotografiji na kojima je označena pretražena osoba.

Prijatelj sa vama ili ne, i dalje ćete moći da pregledate fotografije na kojima je označena pretražena osoba. Međutim, ako je korisnik, koji deli označenu fotografiju pretražene osobe, podesio da se fotografija deli javno, onda svi mogu da je vide. Ukoliko se ona deli sa prijateljima, onda samo prijatelji. Bez obzira što je označena osoba sakrila tu fotografiju sa svog zida, svi koji je pretražuju moći će da vide sve fotografije sa oznakom.

Kako sprečiti da neko pregleda skrivene fotografije

Ukoliko želite da sakrivene fotografije ostanu stvarno sakrivene, čak iako ih neko pretražuje, jednostavno uklonite oznaku i ceo posao je gotov. Oznake mogu uveliko narušiti vašu privatnost zato je bitno da vodite računa ko vas označava, kad i gde. Ukoliko zaboravite da uklonite oznaku, a ne želite da te fotografije na kojima ste označeni budu vidljive svima, onda se pomirite sa tim da vas “gledaju”.

Naravno, kako biste ovo preventivno sprečili uredite podešavanja u okviru kategorije “Vremenska linija i oznaka” koja se nalazi unutar podešavanja vašeg Facebook naloga.

fbphotos

Ipak, oni koji dele fotografiju na kojoj ste vi između ostalog označeni, će svakako uvek moći da pregledaju tu fotografiju iako ste skinuli oznaku i sakrili je sa vaše vremenske linije. Jedini način da je uklonite je da je prijavite ili zamolite Facebook prijatelja da je sam ukloni.

Izvor: Pametni telefoni.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven − six =