Kakva je struktura zaposlenih u Microsoftu?

Microsoft je ovih dana objavio statistiku raznolikosti radnih mesta u ovoj kompaniji, otkrivši neke detalje. Ova kompanija je objavila statistiku na svom web sajtu, na kojoj se može videti da muškarci čine tačno 71 posto radne snage, a žene 29 procenata. Takođe se kaže da su 60,6 posto radnika belci, 28,9 posto Azijati, 5,1 posto hispano/latino, 3,5 posto afrički amerikanci/tamnoputi i 1,2 posto multirasni.

Microsoft se u ovom pogledu poklapa u velikoj meri sa drugim tehnološkim gigantima kao što su Google ili Facebook, jer obe ove kompanije imaju sličan odnos zaposlenih muškaraca i žena, kao i sličan odnos rasa. Sestrinski sajt GameSpota, Zdnet, izvestio je da se broj ženske radne snage povećao u Microsoftu za 5 posto u odnosu na prošlu godinu kada ih je bilo 24 posto. Pored toga, broj viših rukovodilaca žena i pripadnika manjina se povećao sa 24 posto na 27 posto, dok je procenat žena i pripadnika manjina u odboru direktora povećan sa prošlogodišnjih 33 posto na 40 posto.

Imajući u vidu da je Microsoft nedavno objavio da obučava milion žena za rad u IT industriji, taj broj će uskoro biti mnogo veći. U svakom slučaju, Microsoftov potpredsednik za ljudske resurse Liza Brumel je poručila u mejlu zaposlenima da i dalje ima još dosta da se uradi kada je u pitanju raznolikost u Microsoftu.

Izvor: Benchamrk

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × five =