KBC Zagreb prvi u regiji s mobilnim zdravstvenim kartonom!

Inovativno rešenje m-EMR sistem Samsungov je proizvod, koji je za hrvatsko tržište prilagodio IN2, vodeći proizvođač softvera za bolnice. Prednost ovog inovativnog rešenja leži u činjenici da omogućuje lekarima praćenje podataka o pacijentima „bilo gde i bilo kada“. Značajno smanjuje vreme reakcije u hitnim slučajevima osiguravajući kvalitetniju uslugu pacijentima, a samim time i znatne uštede hrvatskom zdravstvu.

Validacija inovativnog m-EMR sistema koju je sprovelo 50 ispitanika, lekara, predstavnika klinike i informatičkog osoblja, u KBC Zagreb potvrdila je prednosti inovativnog rešenja m-EMR budući da je 82 posto ispitanika ocenilo celokupni paket (uređaj i m-EMR aplikaciju) vrlo korisnim.

Više od 80 posto ispitanika smatra da je uvid u elektronski medicinski karton najkorisnija funkcije m-EMR sistema. Gotovo 2/3 ispitanika izjasnilo se da je m-EMR sistem nezaobilazan prilikom praćenja stacionarnih pacijenata van radnog vremena.

Rezultati validacije sistema mobilnog praćenja elektronskih medicinskih zapisa („kartona“) pacijenata (m-EMR), koji su kao pilot projekt zajednički implementirali kompanije IN2 i Samsung Electronics, predstavljeni su u Kliničkom bolničkom centru Zagreb u bolnici na Rebru. U sklopu konferencije za medije, predstavnici kompanija IN2 i Samsung uručili su upravniku KBC Zagreb donaciju 50 pametnih telefona Samsung GALAXY S4 i pripadajuće licence m-EMR sistem.

Izvor: Personal Magazin

Related Post