KitKat – novi Android 4.4

Gugl je zvanično objavio da će se sledeća verzija njihovog android operacionog sistema zvati KitKat,po svetski poznatoj čokoladici.

Ovaj potez prilično je iznenađenje jer se ranije najavljivalo da će Android 4.4 dobiti naziv Key Lime Pie, ali brendiranje Nestl čokoladicom verovatno će se smatrati velikim marketinškim uspehom za švajcarsku kompaniju.

Iz Gugla su za BBC rekli da nijedna strana nije drugoj nešto platila. “Ovo nije posao u kojem novac prelazi sa jedne na drugu stranu”, rekao je Džon Lagerling i dodao da su hteli da naprave nešto zabavno i neočekivano.

Ubrzo nakon ove objave na Twitteru su krenula i podbadanja na račun dve kompanije pa korisnici pišu kako je ovo čokolada, a ne dezert, kao ranije verzije Androida, a drugi pišu da treba videti hoće li se i Android topiti u džepu.

kitkat

I Nestle je odlučio da se našali pa su objavili video na YouTubeu.

Kako bi promovisali ovu saradnju, Nestle će isporučiti više od 50 miliona čokoladica s Android maskotom na tržište 19 zemalja, a uz to će organizovati i nagradnu igru u kojoj će deliti Nexus tablete.

Gugl od 2009. verzije Androida označava imenima deserta, a do sad su se oni zvali Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich i Jelly Bean.

Nova verzija trebalo je da nosi naziv Key Lime Pie, ali Lagerling kaže da su se na promenu odlučili i jer relativno malo ljudi zna kakav ukus ima ova torta s limetama, dok je KitKat puno poznatiji.

Izvor: NoviMagazin

Related Post