Koje novine nam donosi novi Windows 10?

Microsoft trenutno radi na dva fronta kada je Windows 10 u pitanju. Pored implementiranja novih funkcija, baziranih na reakcijama i povratnim informacijama korisnika, Microsoft se trudi i da poboljša postojeće funkcije.

Windows 10 Technical Preview build 9860 je prvi koji je došao sa centrom za obaveštenja, tako da se očekuje da ova funkcija dobije i dodatna poboljšanja u narednim verzijama.

To će se i desiti, jer Microsoft sada radi na dodavanju novih funkcija u Notification Center, ali i na izmeni njegove početne pozicije u taskbaru. Trenutno, ikonica je smeštena s leve strane svih System Tray ikona, ali će u novom buildu biti premeštena na desnu stranu, pored sata.

Pored ovoga, Microsoft planira predstavljanje i quick actions funkcije za centar za obaveštenja u narednim buildovima.

Još jedna izmena, koja je implementirana u Windows 10 Technical Preview build 9860 i koja bi mogla biti poboljšana, jeste mali efekat koji se primećuje kada se otvara ili zatvara aplikacija.

Svi prozori će sada imati ove efekte kada se akcije sprovode. Tako će dolazeće Windows 10 Technical Preview ažuriranje učiniti windows animacije tečnijim, sa novim opcijama i prilagođene korisnicima.

Za sada, ove informacije su u domenu glasina, a moraćemo da sačekamo naredni Windows 10 build kako bismo videli šta će se od navedenog i obistiniti.

Izvor: B92

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =