Koje telefone Kinezi žele više od iPhone-a?

Kina je ključno tržište za kompaniju Apple, tako da je za kompaniju iz Kupertina sigurno zabrinjavajuće to što Kinezi nisu preterano ushićeni zbog objave iPhone 8, za razliku od ranijih modela. Novo istraživanje podupire ovaj stav, sugrišući da potrošači u Kini preferiraju druge brendove, koji su i teritorijalno bliži najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

FT Confidential istraživanje Financial Timesa, sprovedeno na 100 potrošača iz Kine, otkriva da manje od četvrtine ispitanika planira da kupi iPhone kao svoj naredni telefon (ovo pokriva i iPhone 8, ali i iPhone X modele).

S druge strane, broj ispitanika koji namerava da kupi Huawei telefon kao naredni iznosi 31,4 procenta. Ovo predstavlja isti procenat korisnika koji je planirao da kupi iPhone pre dve godine, a ova brojka je sada pala na 24,2 procenta.

Ovo označava da Huawei po prvi put skida Apple sa trona prvog izbora kada su telefoni u pitanju, kod potrošača u Kini. Ali, ovo nije prvi put da podaci pokazuju da Huawei pokazuje da je ozbiljna pretnja mnogo poznatijem brendu iz Amerike. Analize Canalysa iz avgusta su pokazale da globalna isporuka Huawei telefona dobnosi 20% povećanje na globalnom nivou u odnosu na Apple.

Izvor: benchmark.rs

Related Post