Komercijalni uspeh Galaxy S7 serije je povećao Samsungov operativni profit

Prema najnovijem izveštaju iz Južne Koreje, analitičari lokalnog tržišta očekuju da će Samsung ostvariti veoma visok operativni profit u drugoj polovini 2016. godine. Korea Times navodi da će Samsung-ov operativni profit za tromesečje biti čak preko 7 biliona južnokorejskih vona. Jedan od glavnih pokretača ovog iznenadnog porasta je veoma dobar komercijalni uspeh Samsung Galaxy S7 serije, kao i potražnja fleš memorijskih čipova.

Veći deo (oko pola) profita dolazi upravo od Samsung-ovog mobilnog poslovanja, koje mu je doprinelo čak 3.6 triliona u profitu, tokom perioda od aprila do juna, što ukazuje na godišni rast od 12.4%.

Samsung’s Galaxy S7 i Galaxy S7 edge telefon ostvarili daleko veći uspeh po pitanju prodaje nego što je očekivano, a prema analitičarima Shinhan Investment-a, Samsung očekuje da će prodati oko 14 miliona primeraka Galaxy S7 telefona, do kraja tromesečja, što bi predstavljalo poboljšanje od 40% u odnosu na prethodno tromesečje. Iako se sam Galaxy S7 prodaje daleko bolje nego očekivano, očekuje se da će profit koji dolazi iz Samsung-ovog mobilnog segmenta takođe dodatno povećati, kako se prodaja i low-end uređaja Galaxy A i Galaxy J serija značajno povećala.

Izveštaj tvrdi da pet drugih brokerskih kuća sada očekuje da će Samsung ostvariti operativni profit od 7 triliona. U slučaju da se ova procena ispostavi tačnom, ovo će biti prvi put u poslednjih devet meseci da je Samsungov profit prevazišao 7 biliona. Pored Samsung-ovog mobilnog segmenta, biznis fleš memorija je takođe doprineo ukupnom profitu kompanije, a očekuje se da će on iznositi 2.6 biliona do kraja drugog tromesečja ove godine.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + eighteen =