Korisnici besni na Netflix, kako je kod vas?

Netflix je u blog objavi od pre nekoliko nedelja najavio da će se potruditi da korisnicima koji koriste VPN pristup sadržaju onemoguće takav način korišćenja. Naime, korisnici u različitim regionima i zemljama, posebno u Evropi, nemaju pristup istim sadržajima koje imaju korisnici u Americi ili susednim regionima/zemljama. Zbog toga koriste VPN pristup Netflixu, koji im uz podešavanja omogućava da se prijave kao korisnik iz druge zemlje i otključaju sadržaje koji inicijalno nisu dostupni u njihovom kraju. Na taj način krše Netflix Politiku korišćenja i zbog toga, ali i zbog autorskih prava, Netflix ukida pristup tim korisnicima.

Korisnici kojima je blokiran pristup Netflixu putem VPN-a podigli su priličnu buku na internetu, posebno na Twitteru i Facebooku, najavljujući da će otkazati pretplatu, ako nastave da im blokiraju pristup sadržaju. Kako objašnjavaju, nervira ih politika Netflixa da im ne prikaže sadržaj koji se njima gleda, a neki navode da čak 90 odsto svega što gledaju pripada nedostupnim sadržajima, koji su lokacijski blokirani, piše Mashable.

Da razjasnimo – ovo su legalno prijavljeni korisnici, koji svakog meseca Netflixu ostavljaju između sedam i 15 evra ili dolara za pretplatu, samo što „varaju“ sistem koristeći se VPN-om da otključaju sadržaje koje ne mogu da vide u svom regionu/zemlji. Tim korisnicima nalog se ne ukida, samo im se zabranjuje dosadašnji VPN pristup.

Netflix u Srbiji ne prikazuje sadržaje koje su otkupili lokalni filmski i distributeri serija, pa se ni u našoj zemlji ne mogu gledati aktuelni filmovi, serije i emisije, a napominjemo da srpski prevod još nije dostupan u Netflix sadržajima.

izvor: Mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − one =