KUPUJETE NOVI IPHONE? Ovih 8 činjenica morate da znate

Nakon što je Apple počeo sa prodajom svojih novih uređaja u radnjama širom sveta, bukvalno je nastao haos. Ljudi su se gurali, tukli, a u nekim slučajevima i iznajmiljivali devojku da bi sakupili novac za novu igračku.

Apple je u petak u prodaju pustio svoja dva nova iPhone-a, 6 i 6 Plus, a redovi su bili ogromni širom sveta. Ukoliko se razmišljate o kupovini nove perjanice kompanije iz Kupertina, osam činjenica koje slede u nastavku morate da znate.

iPHONE 6 PLUS JE VEĆI NEGO ŠTO MISLITE

6plyu

Ukoliko već ne koristite fablet, iPhone 6 Plus spada upravo u ovu kategoriju. Ogroman je. Mnogim ljubiteljima “jabuke” neće se dopasti ova promena, ali sa druge strane tu su i oni koji su očekivali veće telefone, što im je Apple upravo i dao.

SREĆNO U TRAŽENJU iPHONE-A 6 PLUS

Ovaj model je rasprodat gotovo svugde. Većina Apple radnji već u subotu, samo 24 sata nakon puštanja u prodaju, nije imala ovaj uređaj. Ovo je ujedno i marketinški trik koji gigant iz Kupertina namerno sprovodi da bi još više povećao prodaju. Naime, mali broj primeraka u ovom slučaju modela 6 Plus dovodi do velikog broja blog postova, raznih online članaka, deljenje sadržaja po društvenim medijama, što je sve ukupno marketing vredan na milione dolara, a Apple sve to na ovaj način dobija besplatno.

DIZAJN

iphone1

Iz nepoznatih razloga, novi iPhone-i imaju zaobljene umesto ravne strane. Zbog ovoga je iPhone 6 veoma “klizav” pa se može desiti da ispadne iz ruku onda kada se najmanje nadamo. S obzirom da jedino korišćenjem raznih futrola ova mana ne dolazi do izražaja, postavlja se pitanje koliko dobar posao je Apple uradio kada je dizajn u pitanju?

FUTROLA JE OBAVEZNA

Iz već objašnjenih razloga, stavljanje iPhone-a u futrolu je obavezno. Trenutno postoji pet kožnih i šest silikonskih modela. Kupovina futrole će dodati barem 35 dolara na standardnu cenu telefona.

OBAVEZNO KUPITE APPLE CARE+

+

Ovo će produžiti garanciju za dve godine, a takođe će omogućiti dve popravke nastale prilikom pada ili drugih fizičkih oštećenja za 79 dolara. S obzirom da su novi telefoni veći i skloniji ispadanju iz ruku, ovo je odlično rešenje kako bi izbegli skupe popravke.

NE KUPUJTE MODELE SA 16 GB MEMORIJE

Ako kupite telefon sa ovom memorijom, zažalićete kasnije. Sam iOS 8 zauzima više od 5 GB, pa vam je jasno zašto modeli sa ovom količinom memorije nisu dobro rešenje, a i veći prostor za muziku, fotografije i igrice je uvek dobrodošao, zar ne?

OČEKUJTE PROBLEME SA POSTAVKOM APPLE ID I PONOVNIM INSTALIRANJEM APLIKACIJA

App-Store-PC

iCloud je pojavom novih iPhone-a postao toliko prenatrpan da je sinhronizovanje sa nalozima i ponovno instaliranje aplikacija koje su povezane na vaš nalog postalo jako, jako sporo. Čak i manuelno instaliranje aplikacija sa App Store-a je u nekim situacijama bilo gotovo nemoguće.

iPHONE 6 JE IPAK BOLJI NEGO ŠTO MISLITE

Sigurno je da će će iPhone sa novim modelima značajno povećati udeo na tržištu. iPhone 6 je brz, lep, i pouzdan. Za većinu korisnika preporučuje se model od 64 GB.

Izvor: Telegraf

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − seven =