LG FLex ipak dolazi u Evropu, ali sa visokom cenom

Još nije poznato da li će ovaj telefon doći do Velike Britanije, Amerike ili Kanade, ali bi narednog meseca trebalo da se pojavi u Francuskoj.

LG Flex će od decembra biti dostupan u Francuskoj mesec dana nakon predstavljanja u Koreji.

Međutim, sa zakrivljenim ekranom doći će i poprilična cena od 940 dolara.

Flex će u Koreji biti predstavljen 12. novembra a kada su specifikacije u pitanju, korisnici mogu da očekuju 2.2GHz quad core Snapdragon 800 procesor, 2GB RAM-a i zakrivljeni P-OLED ekran od 6 inča.

Kompanija LG Chem je razvila prvu zakrivljenu bateriju na svetu specijalno za ovaj model. Zakrivljena baterija je dizajnirana uz pomoć Stack & Folding tehnologije, koja smanjuje fizički pritisak na zakrivljenu bateriju, čime se dobijaju i bolja stabilnost i veće performanse.

Uprkos tankom obliku, ova baterija ima kapacitet od 3.500mAh, što je dovoljno za intezivno korišćenje duže od jednog dana.

Među nekoliko novih rešenja, LG G Flex je prvi smart telefon koji je primenio tzv. „samoizlečujuću“ (selfhealing) prevlaku na pozadini. Elastična prevlaka ima sposobnost da se oporavi od ogrebotina koje se često pojavljuju na telefonima bez futrole, zahvaljujući čemu G Flex duže zadržava nov izgled.

Izvor: B92

Related Post