LG G6: Sve što treba da znate

Na prvi pogled, LG G6 deluje poznato i čudno. Za telefon od 5,7 inča manji je nego što biste očekivali. Postoji sasvim očigledan razlog za to – za savremeni pametni telefon bilo koje vrste, ekran je dosta viši od bilo kog prethodnog modela. I dok zakrivljena staklena ploča ima odjek Samsungove linije Galaxy, prednja strana je gotovo agresivno ravna, sa metalnom oblogom.

Operating System Android 7.0 Nougat
Display 5.7-inch LCD
2880×1440
Gorilla Glass 3
Dolby Vision, HDR 10
Processor Qualcomm Snapdragon 821 (MSM8996)
Storage 32GB (U.S., Europe)
64GB (Asia, Korea, Hong Kong, India, CiS)
Expandable microSD up to 2TB
RAM 4GB
Camera (Main) 13MP (IMX258), 1.12µm pixels, f/1.8, OIS
71-degree lens, phase-detect AF
Camera (Wide) 13MP (IMX258), 1.12µm pixels, f/2.4
125-degree lens, fixed focus
Front Camera 5MP, f/2.2
100-degree lens
Connectivity Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.2 LE, NFC
USB-C 3.1
Audio 32-bit Hi-Fi Quad DAC (Asia only)
Battery 3300mAh
Non-removable
Charging USB-C
Quick Charge 3.0
Qi wireless (U.S.)
Water resistance IP68
Security One-touch fingerprint sensor
Dimensions 148.9 x 71.9 x 7.9 mm
Colors Black, white, platinum

Hardver

I iznutra, postoji pouzdan asortiman high-end, ranih specifikacija za 2017. Na svom jezgru, G6 pokreće Qualcomm Snapdragon 821 (ne i predstojeći 835, kojeg neće biti još nekoliko mjeseci), podržan od 4 GB RAM-a. Osnovni model, donekle razočaravajući, dolazi samo sa 32 GB prostora za skladištenje, iako je to kompenzirano microSD slotom, na koji se teži sadržaj može isprazniti.

Ekran telefona je uvek jedan od najvažnijih hardverskih karakteristika, a to je posebno važno za ekran visokog ekrana modela G6. To je 5.7-inčni IPS LCD sa rezolucijom od 2880×1440.

Softver

Lako je pogledati softver na LG G6 G6 pored V20 (ili čak godišnjeg G5) i reći da se nije mnogo promenilo.  Paleta boja, zaokruženi pravougaoni stil ikona i nedostatka aplikacije u fascikli se podrazumevano zadržavaju iz prethodne generacije. Međutim, činjenica da LG nije u potpunosti ukinuo svoj dizajn softvera je i dobra stvar. Umesto sasvim drugačijeg vizuelnog stila, LG je očistio stvari preko tabele, kako bi napravio korisnički interfejs koji izgleda kao evolucija prošlogodišnjih softverskih napora.

Najnoviji interfejs LG-a izgrađen je na Androidu 7.0 Nougat – nažalost ne i noviji 7.1.1 Nougat u ovom trenutku.

Očigledno je da će vam ekran od 18: 9 ostaviti nepregledne crne trake na stranama kada gledate standardne 16: 9 video snimke, dajući vam značajno manju površinu za prikaz od 16: 9.

LG G6 ima i čast da bude prvi telefon koji nije Google, a da koristi Google Asistenta- Ne postoji ništa posebno u vezi sa implementacijom Asistenta G6-a, izgleda i radi tačno onako kako to radi na Googleovim telefonima, omogućavajući vam da direktno postavljate pitanja Google-u i dobijate izgovorene odgovore na osnovu grafikona znanja i informacija u vaš Google nalogu.

Kamera

Dok G5 ima glavnu kameru od 16 megapiksela uz širokougaone objektiv od 8 megapiksela, G6 ima dve kamere od 13 megapiksela – jednu širokougaonu kameru na 125 stepeni, sa f / 2,4 objektivom, a druga F / 1,8 sočivo, optički stabilizovano, na više tradicionalnih 71 stepeni. Za ono što vredi, ne govorimo o nečemu senzitivnom 1.4 ili 1.5-mikronskim piksel senzorima, kao što su Google-ov Pixel i Samsungov GS7. Imate običan star 1,12-mikron piksela u igri, što obično ne bi dobro pokazivalo performanse slabog osvetljenja. Na dnevnom svetlu, rezultati mogu biti istinski spektakularni, uz bogate boje koje dopunjuju široko polje gledišta.

Baterija

Odmak od baterija koji se mogu skidati, LG nudi priliku da u svoju novu high-end ponudu ugosti laganiju ćeliju. I to je upravo ono što je urađeno, sa dovoljno (ali ne i brojčano izuzetno) 3.300 mAh unutrašnje baterije koja drži G6. I moći ćete je brzo napuniti pomoću Qualcomm’s Quick Charge 3.0, baš kao i G5.

Da li treba kupiti LG G6? DA

Kada se osvrnemo na mnoge od trikove koje je LG pokušao da koristi za prodaju pametnih telefona tokom godina, najupečatljivija stvar u vezi sa G6-om je to što se ovaj put fokusira na pravljenje dobrog, uravnoteženog telefona. Najvažnije, jezgro iskustvo G6-a je vodeća klasa u celom svetu, sa dobrim dizajnom, vrhunskim ekranom, čvrstim performansama i trajanjem baterije – a to je dopunjeno izuzetno velikim podešavanjem fotoaparata sa nekim stvarno zabavnim funkcijama.

Related Post