LG Nexus 5, rođak LG G2, zvanično najavljen!

Kada je Nexus serija u pitanju, ovo je najtanji i najbrži pametni telefon do sada i prvi sa Androidom KitKat 4.4!

Nakon uspeha Nexus 4 modela, kompanije LG Electronics i Google ponovo su udružile snage i predstavile prvi smart telefon sa najnovijim Android 4.4, KitKat operativnim sistemom.

Zahvaljujući poboljšanim karakteristikama i inovativnim rešenjima, LG Nexus 5 predstavlja najtanji i najbrži Google Nexus telefon do sada. Veliki Full HD IPS ekran dijagonale pet inča pruža najbolje Nexus vizuelno iskustvo do sada.

Kako Google kaže, ovaj ultra-lagani telefon stiže u dve verzije, od 16 GB i 32 GB memorije. Spoj već dokazanog LG hardvera i softvera i aplikacija koje dolaze iz kompanije Google, predstavlja pravu kombinaciju performansi, funkcionalnosti i udobnosti pri korišćenju.

Zabeležite važne momente
Kamera na ovom modelu koristi LG Innotek tehnologiju za optičku stabilizaciju slike, koja je prethodno predstavljana na LG G2 smart telefonu. Kamera od 8 megapiksela sa dužom ekspozicijom, pruža čistu sliku i u uslovima slabije vidljivosti. Nexus 5 takođe poseduje i Photo Sphere funkciju, koja omogućava snimanje serije fotografija za bolje vizuelno iskustvo u opsegu od 360 stepeni. Takođe, ovaj model poseduje i mogućnost kreiranja Auto Awesome fotografija i snimaka, koristeći sadržaj iz fajlova na samom telefonu. Pored toga, unapređeni HDR+ mod u trenutku beleži veliki broj fotografija kako bi ih spojio u jednu savršenu, koristeći veći opseg senki i svetla, kao i višestruku ekspozituru i paletu boja.

Snaga i brzina
Nexus 5, prvi telefon na svetu sa najnovijim Android 4.4, KitKat operativnim sistemom, uprkos maloj težini i tankom izgledu, uliva snažan osećaj čvrstine i izdržljivosti. Pored SnapdragonTM 800 procesora i podrške za 4G/LTE mrežu, Nexus 5 takođe poseduje i 445 ppi Full HD IPS ekran sa naprednom in-cell touch tehnologijom, koja brže prepoznaje dodir, daje bolju vidljivost kad ste na otvorenom i omogućava oštriji prikaz slike. Ovaj komplet funkcija, upakovan u izuzetno prefinjen i moderan dizajn, ne ostavlja ni malo sumnje da se radi o premijum Google smart telefonu.

Najbolje iz kompanije Google
Android 4.4 operativni sistem je brz, moćan i jednostavan za upotrebu. Nova tastatura automatski predlaže kontakte koje biste najverovatnije zvali, dok korisnici sada mogu da šalju i primaju tekstualne poruke direktno sa Hangout aplikacije, koja sada podržava i opciju prepoznavanja lokacije. Uz pomoć poznatih aplikacija i programa, kao što su Gmail, Chrome, Calendar, Maps, Drive i Hangouts, Nexus 5 smart telefon olakšava svakodnevni život korisnika. Uz Google Now opciju, pokretanje pretrage preko glasovne komande je veoma jednostavno, tako da su milioni aplikacija, igrica, filmova, muzičkih numera ili knjiga na Google Play servisu bliži nego ikad.

Nexus 5 smart telefon će od 31. oktobra biti u prodaji, u crnoj i beloj boji, bez ugovorne obaveze, putem Google Play servisa, i to u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji, Australiji, Južnoj Koreji i Japanu. Nexus 5 će biti dostupan u Evropi, Centralnoj i Južnoj Americi, Aziji, Zajednici nezavisnih država i na Bliskom Istoku od sredine novembra.

LG Nexus 5 specifikacije
– Procesor: Qualcomm Snapdragon 800, 2.26 GHz Quad-Core Krait CPU
– Operativni sistem: Android 4.4, KitKat
– Ekran: dijagonala 5 inča (preciznije 4,95 inča) Full HD IPS (1.920 x 1.080 piksela)
– Mreža: CDMA/1xRTT/EVDO, GSM/GPRS/EDGE, WCDMA/HSPA+, LTE
– Memorija: 32 GB ili 16 GB
– RAM: 2 GB
– Kamera: pozadinska 8 MPx sa OIS tehnologijom i prednja 1.3 MPx HD
– Baterija: 2.300mAh Li-Polymer
– Veličina: 137 x 69 x 8.59 milimetara
– Težina: 130 grama
Ostalo: Bežično punjenje, NFC.

Izvor: Mondo

Related Post