Lista telefona kojima baterija najduže traje

Obimna studija otkriva koji pametni telefon ima najbolju bateriju.

Izgleda da svi žele pametni telefon sa odličnom baterijom, međutim, koji model to može da obezbedi? iPhone 6S nije jedan od tih.

Consumer Reports nedavno je objavilo studiju u vezi sa trajanjem baterija na pametnim telefonima, i došla je do zaključka da su telefoni sa najboljim baterijama, zapravo Android telefoni.

motorola droid turbo 2

Kao što možete videti na slici iznad, kapacitet baterije je jedan od bitnijih faktora koji utiču na krajnji rezultat, ali, nije jedini. Galaxy Note 4 sa svojom baterijom kapaciteta 3220 mAh je bolje pozicioniran u odnosu na Motorolu Droid Turbo 2 (Moto X Force) koja ima bateriju kapaciteta 3760 mAh.

“Kako bismo došli do rezultata, naši inženjeri su precizno merili potrošnju baterije u raznim uslovima,” rekli su predstavnici Consumer Reportsa. “Neki od ovih telefona podržavaju bežično punjenje. Ukoliko podržavaju oba standarda, Qi i PMA, radiće sa skoro svim bežičnim punjačima. Čak i na onim koji su stari nekoliko godina.”

Svi telefoni sa liste su deblji u odnosu na druge telefone. To znači da, ako želite telefon čija baterija može dugo da traje, tanki telefoni nisu pravi izbor, piše BGR.

Izvor: mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 1 =