Logovanje na Facebook ili Gmail sa lozinkom više nije bezbedno

Hakerski napadi i razne prevare na internetu sve su učestaliji, pa nijedna lozinka nije dovoljno sigurna. Ne pomaže ni redovno menjanje lozinki, a jedini način da budete sigurniji jeste da uključite dvostruke autentifikacije.

Servisi poput Facebooka i Gmaila tu su opciju već ponudili svojim korisnicima, a ako je niste uključili, možda je vreme da još jednom razmislite.

Prvi korak autentifikacije i dalje će vam biti isti, a sastoji se od upisivanje lozinke. Drugi korak, koji garantuje dodatnu sigurnost, sastoji se od potvrđivanja identiteta upisivanjem šifre koja vam je poslata na telefon ili e-mail.

Iako će vam zbog uključivanja ove opcije trebati nešto više vremena za logovanje na Facebook i Gmail, vaši podaci će biti zaštićeniji, a hakerima će pristup biti otežan.

Aktiviranje dvostruke autentifikacije omogućavaju svi popularniji servisi poput Facebooka, Googlea i Twittera. Uputstva možete pronaći ako upišete “two step verification” u pretraživač unutar stranice ili odete na “Postavke” i potražite opciju “Sigurnost”. Tamo ćete pronaći i “Two Step Verification”.

Izvor: B92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + 18 =