M755 JE TABLET ZA DECU: Prilagođen i jeftin, pa i nije strašno AKO GA RAZBIJU!

Današnja deca odrastaju uz Jutjub, igrice i crtaće, a uređaji poput pametnih telefona ili tablet računara zanimljiviji su im nego televizori ili klasični računari. Klinci se brzo navikavaju na ekrane osetljive na dodir, brzo uče da ih koriste i vezuju se za njih. Ipak, ostaviti im na milost i nemilost skupe uređaje koje inače koristite za posao ili ličnu zabavu možda je ipak preterano rizično.

Zato su osmišljeni tableti poput “M755 Kids”, koji je jedan od oni koji su namenjeni upravo deci i to starosti do 7 godina. Njegova cena iznosi svega 40 evra, tako da vam neće biti pretarano žao čak i ako ga dete razbije. Ipak, treba napomenuti i da je napravljen tako da izdrži udarce, padove, pa čak i žvakanje.

kids1

Naravno, mnogi roditelji smatraju da za njihovo dete nije dobro da provode previše vremena uz tablet, ali treba imati u vidu da mu to može i pomoći u razvoju i da, u odgovarajućim dozama može da bude korisno za podsticanje razvoja inteligencije deteta. Ako uzmemo u obzir da su Google i Samsung predstavili “YouTube Kids” i “Safety Screen” aplikacije, onda roditeljima nije teško da ograniče deci korišćenje Android uređaja.

M755 Kids tablet pokreće Android 5.1. Ima ekran rezolucije 1024*600, dijagonale 7 inča te ga je lako spakovati i poneti sa sobom. Poseduje 8 GB interne memorije koja može biti proširena putem MicroSD kartice do 32 GB. Što se RAM-a tiče, M775 Kids tablet ima 512 MB što je dovoljno za potrebe deteta starosti do 7 godina. Ima kamere napred i nazad, a njihova rezolucija je 0.3 MPx. Dizajn je takođe prilagođen deci.

izvor: Srbija danas.ccom

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − six =