Majkrosoft: Nova verzija sistema za glasovno prepoznavanje

Američki softverski gigant Majkrosoft će ponuditi novu verziju svoje aplikacije za glasovno prepoznavanje “kortana”, namenjenu smartfonima i tabletima koji funkcionišu pod Guglovim operativnim sistemom “android” ili Eplovim sistemom “iOS”.

Nova verzija “kortane”, koja će biti dostupna u obliku aplikacije za preuzimanje, koristiće tehnologije za veštačku inteligenciju američkog softverskog giganta u okviru njegovog projekta “Ajnštajn” (Einstein).

cortana2

“Tehnologija koja može da čita i razume elektronsku poštu imaće glavnu ulogu u budućoj verziji ‘kortane’ na kojoj trenutno radimo da bi bila dostupna na jesen”, naveo je direktor Majkrosoftovog ogranka za istraživanje Erik Horvic.

Majkrosoft nije potvrdio da li bi nova etapa u razvoju mogla da bude primena verzija “kortane” za uređaje koji funkcionišu pod softverima Gugla i Epla.

cortana1

Nova strategija grupe, pokrenuta prošlogodišnjim imenovanjem Satje Nadele na čelo kompanije, sastoji se u tome da se ide na primenu njenih usluga na svim platformama, a ne na “primoravanje” korisnika da upotrebljavaju po svaku cenu operativni sistem Vindouz, preneo je danas Rojters.

 Izvor: Vecernje Novosti

Related Post