Mali, ali mocan: LG G2

Juznokorejski gigantpredstavio je nekoliko odlicnih telefona,a medju njima i mladjeg brata popularnog G2.

Dizajn
Ideja o mini-seriji vrhunskih uređaja svakako nije nova, tako je i LG umanjio svoj G2. Telefon koji je ekskluzivno dostupan u VIP-u dolazi sa plastičnim poklopcem sa zadnje strane koji ima poseban reljef kako ne bi proklizavao. Kao i kod većeg modela, karakteristični taster sa zadnje strane se nalazi odmah ispod kamere. Tu su i dva tastera za regulaciju zvuka koji se mogu koristiti i u druge namene. Ovaj dizajn jeste čudan kada prvi put uhvatite telefon, ali već posle nekoliko sati tražićete taster sa zadnje strane kod drugih telefona.

 

Hardver
Kada se pogleda svaki hardverski segment, ovaj telefon jeste mini. Iako je displej solidnog kvaliteta, nemoguće je ne primetiti gustinu piksela od 234 ppi, odnosno slabiji prikaz HD snimaka. Kamera je zadovoljavajuća na svakom nivou, od brzine do kvaliteta fotografija. Od samog uređaja ne treba očekivati neku veliku brzinu prilikom multitaskinga, ali svakako je iznad proseka za svoju klasu. Baterija je u rangu naprednijeg Androida i donosi duže korišćenje u odnosu na ostale uređaje.
Softver
Poslednja verzija Androida koja je presvučena karakterističnim interfejsom kompanije LG. Uz njega ćete dobiti dosta dodatnog softvera i rešenja koja olakšavaju korišćenje telefona. Preinstalirane aplikacije su praktične i lake za upotrebu.

 

Specifikacija
Dimenzije129,6 x 66 x 9,8 mm, 121 g
DisplejIPS LCD 540 x 960 piksela, 4,7 inča
MemorijaInterna 8 GB;
Eksterna microSD do 32 GB
RAM 1 GB
Kamera 18 MP, 3.264 x 2.448 piksela
Kamera 2 1,3 MP
OS Android v4.4.2
ProcesorQualcomm MSM8226 Snapdragon 400 Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7
GrafikaAdreno 305
BojeCrna, bela, crvena, zlatna
BaterijaLi-Ion 2440 mAh

 

izor: Blic