Mavic 2: Najbolji dron je postao još bolji

Mavic 2 je pretrpeo brojna poboljšanja i sad dolazi u dve različite verzije – Pro i Zoom.

Ukratko, Pro verzija ima najmoderniju kameru razvijenu u saradnji sa kompanijom Hasselblad sa senzorom od jednog inča, rezolucije 20 megapiksela, koji snima u RAW formatu sa podrškom za HDR, što je čini jednom od najboljih kamera za kreiranje fotografija ikad montiranih na komercijalni dron, a pogotovu na jedan ovako malih dimenzija.Zoom model, sa druge strane, ima mogućnost 2x optičkog zuma, što i ne deluje na papiru tako mnogo, ali u kombinaciji sa dronom donosi neverovatne mogućnosti, kako za fotografije tako i za video snimke. Posebno interesantna je opcija Dolly zum, u kojem kamera zumira, a dron se automatski povlači unazad i kreira se jedinstvena perspektiva.

I sama konstrukcija drona i daljinskog upravljača je pretrpela značajna poboljšanja – propeleri su tiši, domet daljinskog je povećan na odličnih osam kilometara, a vreme u vazduhu po jednom punjenju baterije je povećano na do 31 minut.

Značajno unapređenje je i činjenica da sad dron ima senzore, koji ga upozoravaju na prepreke u svim pravcima, pa neće biti problema da zakačite nešto dok letelica ide postrance ili unazad.  Konačno u sport modu Mavic 2 može da postigne brzinu od impozantnih 72 km/h.

Mavic 2 je veliko unapređenje već ionako dobrog drona i prava poslastica i za profesionalce i za one, koji bi samo da imaju mali dron koji nose sa sobom na avanture.

 

Izvor:  mondo.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =