Microsoft časti i pirate: Besplatan Windows 10 za sve

Kompanija Microsoft je još ranije najavila da će prelazak na novi Windows 10 operativni sistem biti besplatan za sve korisnike verzije 7, 8 i 8.1. A sada su uveli još jednu zanimljivu novinu.

Nelegalne verzije Windows operativnog sistema nisu novost i svaka verzija ih ima. Piratske verzije nisu dobijale sve mogućnosti koje su originalne imale, ali sa “Desetkom” će se izgleda to promeniti.

Naime, Microsoft će omogućiti svim korisnicima sa piratskim verzijama Windowsa da besplatno pređu na originalnu verziju Windowsa 10.

10

Iz Microsofta stiže detaljno objašnjenje:

Ponuda korisnicima za besplatan prelazak na Windows 10 odnosi se na nove i postojeće kvalifikovane uređaje sa Windows 7, Windows 8.1 i Windows Phone 8.1 operativnim sistemima. Neka izdanja nisu uključena u ovu besplatnu ponudu – kao što su Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise i Windows RT/RT 8.1. Korisnici Active Software Assurance programa koji koriste masovno licenciranje imaju mogućnost prelaska na druga Windows 10 rešenja namenjena poslovnom segmentu.

101

Oduvek smo bili posvećeni pružanju najboljeg mogućeg Windows iskustva našim korisnicima. Kada je reč o Windows 10, iako će biti moguće nelegalne PC računare unaprediti na Windows 10, sam prelazak na ovu verziju neće uticati na status legalnosti instaliranog operativnog sistema. Nelegalni Windows nije Microsoftov proizvod, niti Microsoft stoji iza njega.

Nije adekvatno licenciran, niti podržan, bilo od strane Microsofta ili od strane odgovarajućeg partnera. Ukoliko je i pre prelaska na novi operativni sistem uređaj smatran za nelegalan ili nepravilno licenciran, takav uređaj će i nakon instalacije Windows 10 operativnog sistema i DALJE OSTATI NELEGALAN ILI NEPRAVILNO LICENCIRAN. U skladu sa mišljenjem IT stručnjaka upotreba piratskog softvera, uključujući tu i nelegalni Windows, dovodi do većeg rizika od zlonamernih softvera, prevara (krađe identiteta, krađe podataka kreditnih kartica, itd.), javnog otkrivanja vaših ličnih informacija i većeg rizika od nezadovoljavajućeg rada i nefunkcionisanja određenih funkcija.

Izvor: Blic.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five − 1 =