Microsoft će objaviti Cortanu i na drugim platformama

Cortana i dalje nastavlja da bude funkcija ekskluzivna za Windows Phone platformu, ali Microsoft već radi na tome da donese ovog ličnog asistenta za PC u Windows 10. Ispostavilo se međutim da Microsoft namerava da načini Cortanu dostupnom za mnogo više korisnika, a Julija Larson-Grin, potpredsednik Microsofta, nagovestila je da je rad na tome već počeo.

Ona je tokom konferencije rekla novinarima i analitičarima da će Cortana zaista stići i na druge platforme u narednim mesecima, ali nije želela da pruži konkretnije detalje. “Kratak odgovor bi bio da” rekla je ona na pitanje da li ćemo Cortanu videti van Windows Phone 8.1 platforme.

Reference na Cortanu smo već videli u Windows 10 Technical Preview 9841 verziji, i to je nešto što je poznato. Iako ona nije želela da javnosti ponudi više detalja, ako pogledate Microsoftove nedavne proizode kao što su Office za iPhone, iPad i Android, jasno je da je ova kompanija mnogo otvorenija za donošenje svojih aplikacija na rivalske platforme. Takođe, Softpedia poručuje da su iz njihovih izvora čuli da će Cortana biti objavljena i za iOS i Android platforme.

Izvor: benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × one =