Microsoft će omogućiti testerima Windowsa 10 da isprobaju i neobjavljene uređaje

Windows Insider program koji je Microsoft pokrenuo u oktobru prošle godine se pokazao kao plodonosna saradnja između kompanije i korisnika širom sveta, jer su i Windows 10 i Windows 10 Mobile razvijeni na bazi povratnih informacija korisnika.

Međutim, u Redmondu sada žele da prošire ovaj program i izvan softvera, te da uključe insajdere u razvoj hardvera, navodi se u najnovijim izveštajima. Detalji su u ovom trenutku vrlo oskudni, a možda je i prerano da se govori o ovakoj ideji, ali nam dve različite reference koje su učinili ljudi iz Microsofta govore da sve ide u tom pravcu.

Pre svega, kada je upitan od strane insajdera zašto im Microsoft ne dozvoljava da isprobaju hardver sa softverom koji treba da se objavi kao što je Lumia 950 XL, Gabrijel Aul šef Windows Insider programa kratko je odgovorio rekavši da je to zanimljiva ideja. Samo nekoliko sati nakon toga WindowsCentral je dobio informaciju od člana Windows Insider programa kontaktiranog od strane Microsofta, koga su iz kompanije upitali da ima aktivniju ulogu u razvoju Windows 10 Mobile uređaja. Prilično je jasno da je Microsoft sada u potrazi sa sistemom testiranja koji bi bio i izvan operativnog sistema, a kako će sve izgledati ostaje da sačekamo i vidimo.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 1 =