Microsoft dao @Messenger twitter nalog Facebook-u

Microsoft je penzionisao Windows Live Messenger svugde u svetu osim Kine, pa je tako sada kompanija fokusirana na Skype, njenu top VoIP platformu koja će dobijati ažuriranja na redovnoj osnovi. Imajući u vidu da više ne radi na poboljšanjima Messengera, kompanija je odlučila da odbaci svoj @Messenger Twitter nalog, i u veoma kratkom tvitu poručila da će uskoro biti prenet na Facebook. “Sada kad je messenger deo @Skype, @Messenger twitter nalog će biti prenet na @Facebook” poručio je Microsoft. Windows Live Messenger, prvobitno poznat kao MSN Messenger, je zvanično penzionisan prošle godine, kada je kompanija odlučila da se fokusira na Skype i prebaci sve naloge na njemu VoIP platformu.

Facebook-Messenger-Windows-Phone

Iako je tranzicija trebalo da prođe glatko, korisnici su naišli na veliki broj problema, od čega je većina bila izazvana zato što kontakti i druge informacije nisu pravilno prenete na Skype naloge.

Microsoft je bio žestoko kritikovan zbog ove odluke, posebno jer su mnogi korisnici izgubili svoje podatke. Messenger je međutim živeo u Kini i ovih godinu dana zahvaljujući izuzetku koji je Microsoft napravio za ovu zemlju, ali sada svi korisnici moraju da se prebace na Skype. Microsoft agresivno gura Skype na svim platformama, a u ovom trenutku aplikacija je dostupna na širokom broju uređaja i operativnih sistema kao što su iOS (iPhone i iPad), Mac OS X, Windows desktop, Windows 8 Metro, BlackBerry i Android.

Izvor: Benchmark

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + 13 =