Microsoft Edge upozorava Windows 10 korisnike da izbegavaju Chrome i Firefox

Microsoft već godinama vodi gotovo nemoguću bitku sa dva najveća igrača na polju pregledača – Chrome-om i Firefoxom. Iako je Microsoft Edge zamenio nepopularni Internet Explorer u Windowsu 10 i dalje veliki broj korisnika preferira Chrome i Firefox. Microsoft očigledno i dalje ne zna kako da korisnike navede da Edge browseru daju šansu, jer je kompanija pribegla rešenju da korisnike upozorava da ne instaliraju neki drugi pregledač.Microsoft ubacuje pop-up obaveštenja u najnovije Windows 10 test buildove, koji su sada dostupni Windows Insiderima. Kompanija pokušava da privuče ljude da koriste Edge uz pomoć obaveštenja koja se pojavljuju kada se otvori installer za drugi pregledač. Drugim rečima, Microsoft pokušava da ljudima preporuči Edge pre nego što dođu u priliku da iskoriste neki drugi browser.

Iako se radi o akciji koju ne poddržava veliki broj Windows korisnika, Microsoft makar daje opciju da se ovakva opcija sa upozorenjima onemogući.

Postavlja se bitno oitanje da li će ovakva obaveštenja dospeti u regularnu verziju Windowsa 10, koja je dostupna standardnim korisnicima, ili će ostati deo beta buldova. Ipak, ukolko se ovo i ne desi, jasno je da Microsoft istražuje nove načine kako bi ljude odvratio od Edge konkurencije.

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + 14 =