Microsoft i Huawei zajedno objavili sajber-sigurnosni vodič za kupovinu

Dva IT giganta – Microsoft i Huawei, trenutno su pod lupom i istragama zakonodavnih tela u Kini i Americi. Kineska anitimonopolska regulatorna tela istražuju Microsoft, dok Huawei nema pristup američkom tržištu telekomunikacione opreme, zbog straha od potencijalnog sajber-špijuniranja.

S obzirom da nijedan od ovih problema nije dobar ni za poslovanje dve kompanije, ali ni za odnose između dve zemlje, Microsoft i Huawei su odlučili da kreiraju vodič za kupovinu namenjen vladama i korporacijama koje kupuju proizvoide i usluge za informaciono-komunikacionu tehnologiju. Vodič je proizveden u saradnji sa neprofitnim EastWest Institutom.

Pomenuti vodič za kupovinu se od sličnih razlikuje po tome što se, umesto opisa i rangiranja proizvoda i usluga, prvenstveno fokusira na diskusije o sigurnosnim problemima u razvoju tehnologije, proizvodnji, distribuciji i menadžmentu lanca snabdevanja.

Vodič za kupovinu kompanija Microsoft i Huawei je deo ših napora da se globalna debata o sigurnosti izmesti od onoga što se opisuje kao “protektionističke inicijative nastale zbog političkih tenzija između vlada dve zemlje”.

Microsoft i Huawei su dva glavna pobornika EastWest grupacije, koja je učestvovala u kreiranju sajber-sigurnosnog vodiča za kupovinu.

 

Izvor: benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × one =