Microsoft najavljuje nove funkcije za Skype

Microsoft je nedavno objavio da će 1. novembra ugasiti Skype Classic verziju, a istovremeno je iskoristio priliku da podeli više detalja o tome šta stiže u Skype.

Prvo, kompanija želi da Skype stigne sa značajnim poboljšanjima performansi, prikazuje verziju na sign-in ekranu i obezbedi lak pristup vodiču za prečice tastature.

Kada ovo bude spremno, Microsoft će nastaviti da se fokusira na performanse, levi panel koji može da menja veličinu na desktopu i “swipe” akcije na mobilnim uređajima.Veća ažuriranja se očekuju u sektoru slanja poruka, uključujući i opciju pretrage aktuelnih razgovora, menjanje veličine fonta, deljenje Skype kontakata i čuvanje audio fajlova u MP3 formatu. Nakon ovoga, u planu je razvoj SMS Connect-a za Skype.

Za pozive, kompanija u planu ima podešavanja za sekundarni uređaj koji zvoni, napredna podešavanja kamere i zasebnu kontrolu Skype zvuka za Mac.

U pripremi su i poboljšanja za Windows 10 verziju servisa, a sve će početi preko dodavanja ikonice za aplikaciju u sistem tray i poboljšanja za copy-paste u dialpadu. Buduća ažuriranja će donijeti podjeljeni pregled koji će posebno biti pogodan na tabletima.

Za sada nema specifičnog termina kada će pomenuta ažuriranja stići na Skype, ali neka su već u razvoju tako da se mogu očekivati uskoro

 

Izvor: nezavisne.com

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + 15 =