Microsoft obučava milion žena za IT industriju

Microsoft je jedna od kompanija koja je stalno u potrazi za novim talentima koji bi joj mogli pomoći da održi dugoročnu profitabilnost kao i da sveže ideje, pa su sad u tom cilju pokrenuli novi program u Indiji koji bi privukao više žena u IT industriju.

Nova kampanja je nazvana “Women in Tech” i očekuje se da u sklopu nje bude obučeno više od milion žena, koje bi po završetku bile pripremljene za izazove u IT industriji, poručila je ova kompanija.

Baskar Pramanik, predsednik Microsoft-a u Indiji rekao je da će žene u sklopu ovog programa takođe razgovarati sa brojnim IT profesionalcima koji bi im mogli pomoći da steknu iskustvo kako bi potom napravili prvi korak u IT industriju.

“Danas u IT indsutriji u Indiji imamo oko milion žena. Cilj Women in Tech kampanje je da dupliramo taj broj u narednih nekoliko godina” rekao je on. U okviru ovog prorgama žene će imati obuku i pristup programima sertifikacije, a takođe će tu biti i mentorskih sesija u kojima bi se direktno razgovaralo sa nekim od najpoznatijih profesionalaca u IT industriji.

Pored ovoga, Microsoft će takođe održati takzvanu “Research Graduate Women’s Scholarship” kampanju koja uključuje jednogodišnji program stipendije za žene diplomirane studente.

Izvor: B92

Related Post