Microsoft otvara vrata za Android aplikacije?

Čelnici Microsofta u pokušaju da razmrdaju WP8 ekosistem razmišljaju o mogućnosti da otvore vrata za Android aplikacije na uređajima koje pokreću Windows Phone i drugi Windows operativni sistemi.

Iako nova akvizicija giganta iz Redmonda Nokia redovno izbacuje veoma zanimljive modele na tržište (sa veoma zanimljivim kamerama), glavna zamerka mnogih korisnika koji ne odustaju od iOS-a ili Androida jeste nedostatak aplikacija.

Kako su za “The Verge” rekli izvori bliski Microsoftu, zato rukovodstvo kompanije trenutno vaga da li bi trebalo priznati svojevrstan poraz u trci pametnih telefona, ali ujedno obradovati korisnike i doneti milionie “tuđih”, ali mnogo popularnijih aplikacija na svoje uređaje.

Kako kažu glasine, ovaj potez bi mogao da se očekuje tek kada bude predstavljen Windows 9, sa svim pratećim stvarima, a to se neće desiti pre 2015. godine.

Neki kažu da će Microsoft pod palicom novog izvršnog direktora Satjea Nadele biti mnogo hrabriji nego dok ga je vodio Stiv Balmer, a ovakav potez bi bio svakako dokaz za takve tvrdnje.

Izvor: B92

Related Post