Microsoft prikazao kako ćemo telefone koristiti kao računare

Novi video koji je objavio Microsoft detaljnije pokazuje kako će funkcionisati opcija Continuum uz koju ćemo moći mobilni da spojimo sa većim ekranom i da ga koristimo kao PC.

Microsoftove nove Lumije biće prilično svestrani mobilni telefoni, a jedna od najzanimljivijih opcija je Continuum koja će omogućiti da ih spojimo na monitor ili televizor i nastavimo da koristimo baš kao i računar.

Da bi u mobilnoj verziji Windowsa 10 koristili Continuum trebaće nam i maleni dodatak preko kojeg će se mobilni spajati s drugim uređajima, a Microsoft je sada objavio i više detalja o tome kako će izgledati i kad ćemo to koristiti. Međutim, sada su otkrili i da ćemo se na drugi ekran moći spojiti bežično, što će praktičnost cele ideje podići na viši nivo.

Tako video pokazuje korisnike koji spajaju telefon na Display Dock na koji su spojeni tastatura, miš i monitor, a dok recimo radimo u PowerPointu u isto vreme može se koristiti i telefon. Lumije 950 i 950XL bežično će se moći povezati preko Miracasta s drugim ekranima koji to podržavaju, a dok smo spojeni s monitorom ili televizorom, ekran telefona može nam poslužiti kao touchpad.

Važno je naglasiti da Continuum radi samo sa Windows aplikacijama i na njemu neće moći da se pokreće klasični desktop softver.

Izvor: B92.net

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 2 =