MICROSOFT PRIZNAO PORAZ: Prodaja Windows Phone telefona gora neko ikad pre

Kompanija Microsoft objavila je finansijke rezultate za prvo tromesečje ove godine koja su pokazala da se pad prodaje Windows Phone uređaja nastavio.

Naime, u januaru je Microsoft objavio finansijske rezultate za poslednje tromesečje prošle godine, u kome je kompanija prijavila pad prodaje Lumia telefona od čak 57 posto. Mnogi su već tada požurili da predvide kraj Windows Phone platforme, a izgleda da su se loša predviđanja ipak obistinila.

Microsoft kaže da je poslovanje sa telefonima opalo u pogledu prihoda za čak 46 posto i da je prodato svega 2,3 miliona Lumia telefona.

Ovo je drastičan pad u odnosu na isti period prošle godine kada je prodato 8,6 miliona telefona, a sama kompanija je priznala pad prodaje i poručila da se očekuje nastavak pada i u narednim tromesečjima. Microsoft je otkrio da je u istom period prodao preko 15 miliona drugih telefona, a to su verovatno “obični mobilni telefoni” sa Nokia brendom na sebi.

Kompanija je sada fokusirana na druge uređaje i poručuje da će se u pogledu Windows telefona zanimljive stvari videti tek sledeće godine.

Izvor: Telegraf.rs

Related Post