Microsoft razvija pametnu odeću koja čita vaša osećanja

Microsoft postaje sve zainteresovaniji za industriju nosivih uređaja, pa ne samo da će nastaviti investicije u Band pametne narukvice već žele da pronađu nekoliko načina da donesu inovacije na ovo tržište. Jedan od mogućih načina da se to uradi je kreiranje pametne odeće sposobne da utvrdi osećanja onog koji je nosi u datom trenutku i reaguje u skladu sa tim.

Odevni predmet u patentnoj prijavi koju vidite dolazi sa onim što Microsoft naziva sistem mekih ćelija koje su povezane na senzore za čitanje informacija kao što su temperatura i otkucaji srca, kako bi se odredila iznenadna promena u nečijim osećanjima. Sakupljeni podaci će omogućiti procenu stanja osobe koja nosi tu odeću, a to će reći da li je osoba besna, uplašena ili uzbuđena.

smart-clothes1

Afektivno stanje će biti određeno povezanim uređajem kao što je mobilni telefon, koji potom može poslati uputstva odeći kako da reaguje. Na primer, ukoliko vam je hladno može početi da vas greje, ili može početi da pušta relaksirajuće zvuke ako otkrije sa ste ljuti.

Izvor: Benchmark.rs

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 5 =